aantal 8 |
hoofdgerecht, ontbijt |
|
aziatisch, chinees |
Chinese varkensworstjes - lap cheong - smaken fantastisch in congee, dat in dit recept een heerlijke, hartige, aangeklede soep is geworden.
Kooktijd1 hourhour10 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour10 minutesminutes
Ingrediënten
3elsesamolie
3elverse gemberwortel,fijngesneden
8Chinese worstjes,in dunne plakjes (lap cheong, bij Aziatische supermarkt)
250glangkorrelige rijst
4kleine kipdrumsticks
2lkippenbouillon
3ellichte sojasaus
1elarachide-olie
20middelgrote rauwe garnalengepeld, in de lengte gehalveerd
chili-olie,om mee te besprenkelen
bosuifijngesneden, krokante uitjes (zakje, Aziatische supermarkt), sesamzaad, geroosterd, voor garnering
Instructies
Verhit de sesamolie in een grote steelpan met dikke bodem op matig vuur. Schep hierin de gember met de helft van de worstjes ± 1 min. om tot de aroma’s vrijkomen.
Voeg de rijst, drumsticks en bouillon toe. Breng al roerend aan de kook. Leg de deksel op de pan en draai het vuur laag. Kook de rijst onder regelmatig roeren in ± 1 uur tot congee (dikke rijstepap).
Neem de drumsticks uit de congee, laat wat afkoelen en haal het vel van de botjes af. Scheur het vlees in stukjes en voeg ze samen met de sojasaus en wat versgemalen witte peper toe aan de congee.
Verhit de arachide-olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de rest van de worstjes 1-2 min. tot ze licht krokant worden. Voeg de garnalen toe en bak ze in ± 2 min. net gaar.
Schep de congee in kommen en verdeel de worstjes en garnalen erover. Besprenkel met chili-olie, bestrooi met bosuitjes, krokante uitjes en sesamzaad en serveer.
Voedingswaarde
calorieën: 599kcal
eiwit: 24g
vet: 35g
koolhydraten: 46g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: LUCY BUSUTTIL | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: DAVID MORGAN.