aantal 4 | hoofdgerecht | | frans |
Eke: ‘Confit van ganzenbout is ook heerlijk in rillettes, smeerbare paté. Pluk hiervoor het gare vlees van de bouten en trek het uit elkaar tot fijne draadjes en doe het met eenzelfde hoeveelheid ganzenvet, wat fijngehakte tijm en grof zeezout in een afsluitbare pot.’
Voorbereiding:5 uur
Kooktijd:15 minuten
Oven5 uur
Totale tijd:5 uur 15 minuten
* Confit d’oie is te koop bij delicatessenzaken. Digitale thermometer zijn bij keukenspeciaalzaken te koop in verschillende prijsklassen. Je kunt gans ook roken. Gebruik hiervoor een speciale rookoven of afsluitbare wok met bolle deksel. Daarna gaar je de ganzenfilets in de oven.
Recept en bereiding: Eke Mariën. Beeld: iStock
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | confit van gans