aantal 8 | voorgerecht | kerst | hollands |
Lekker retro, die garnalencocktail. Geen feest is compleet zonder dit hapje en daarom een perfect recept voor feestmaand december. Maar waarom heet ‘ie eigenlijk ‘cocktail’? Nou, heel simpel: oorspronkelijk werd het hapje geserveerd in cocktailglazen. Een creatieve manier om je mooie glaswerk weer eens uit de kast te halen, lijkt ons. Met dit recept (uit delicious. kerst 2009) maak je van het ouderwetse hapje met hollandse garnalen een overheerlijk voorgerecht. Perfect voor het kerstdiner. Geef je liever een moderne draai aan deze klassieker? Maak de cocktail dan met gin en perzik!
Voorbereiding:30 minuten
Kooktijd:15 minuten
Oven10 minuten
Totale tijd:55 minuten
* Radicchiosla is vrij bitter, je kunt ook kiezen voor minder bittere frissée of gewone kropsla.
De mosterd voor de dressing bestel je eenvoudig in onze webshop! Kies tussen mosterd grof, mosterd dille en mosterd kruidnagel.
Productie, bereiding & recept: Nel Pit en Trudelies Schouten. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Laura Jongeneel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | cocktail van hollandse garnalen en grapefruit