Appel en chocolade is een van Jannekes favoriete smaakcombi's. Deze smeuïge chocoladetaart is heerlijk en nog glutenvrij ook. Tip: maak 'm af met een lepel lobbige slagroom.
Kooktijd20 minutesminutes
oventijd35 minutesminutes
Kookgerei
bakvorm met vaste bodem van 26 cm Ø en 3½ cm hoog, ingevet
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd of breek de chocolade in blokjes. Laat op laag vuur, in een steelpan met dikke bodem, met de boter smelten, roer glad en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Schil de appel, snijd in 8 parten en het klokhuis eruit. Schep ze om met 1 el suiker en de kaneel.
Splits de eieren. Klop met de mixer de eidooiers met de resterende suiker in 3 min. bleekgeel en romig. Klop de eiwitten met schone (!) gardes in een andere kom met een mespunt zout tot stevige pieken.
Meng de chocoladeboter door de dooiercrème. Spatel het eiwitschuim erdoor. Schenk het beslag in de bakvorm. Steek de appelpartjes erin.
Bak de taart ± 35 min. in de voor- verwarmde oven, tot de bovenkant net stevig en krokant aanvoelt. De binnenzijde is dan zacht en smeuïg. Dek de taart eventueel af met aluminiumfolie als hij te donker kleurt.
Laat de taart in de vorm afkoelen tot lauwwarm of op kamertemperatuur - hij zakt dan wel weer in – en snijd in 8-10 punten. Bestrooi met fleur de sel.
Voedingswaarde
calorieën: 461kcal
eiwit: 5g
vet: 31g
koolhydraten: 39g
auteur: delicious.
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI