aantal 6 | nagerecht | kerst | |
No waste: oud brood geeft deze pudding precies de binding die nodig is. Deze pudding stoom je en je serveert hem met lobbig geklopte slagroom en zure kersen. Om je vingers bij af te likken!
Kooktijd:30 minuten
Stomen1 uur 15 minuten
Totale tijd:1 uur 45 minuten
* Een stoompuddingvorm is van metaal en lijkt op een tulbandvorm maar dan met met afsluitbare deksel, zodat je de pudding in een pan met water (au bain-marie) kunt gaar stomen. Je kunt ook een wat hogere tulbandvorm gebruiken en die goed afsluiten met eerst bakpapier, daarover aluminiumfolie en dan de rand vastbinden met keukendraad.
TIP: pudding lossen Wil je de pudding op een bord keren en komt hij niet los van de vorm? Schud hem met bord en al heen & weer, dus niet óp & neer! Zo komt er aan de zijkant wat lucht bij.
Recepten: Trudelies Schouten. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | chocolade-amandel stoompudding met kersen