aantal 6 | hoofdgerecht | weekend | indiaas | lactosevrij, vegetarisch
Een recept dat misschien wat meer tijd vergt, maar het zeker waard is in smaak. Met deze chana batata kan je een feestje vieren op z'n Indiaas! Het is slim om één dag van te voren met dit recept te beginnen.
Voorbereiding:1 uur 40 minuten
Kooktijd:50 minuten
Weken12 uur
Totale tijd:14 uur 30 minuten
*Zwarte kikkererwten koop je online. Of vervang door een blik gekookte zwarte kikkererwten bij de ruim gesorteerde supermarkt, die hoef je niet te weken en te koken.
*Ghee en kikkererwtenmeel koop je in een ruim gesorteerde supermarkt of online.
*Kashmiri-chilipoeder is een mild rokerig chilipoeder, te koop bij de Aziatische supermarkt. Vervang evt. door fijngemalen gochugaru met een snufje gerookte-paprikapoeder.
*Tamarindepasta koop je in een ruim gesorteerde of Aziatische supermarkt.
*Zonder het blokje brood is dit gerecht ook glutenvrij.
RECEPTEN, FOODSTYLING GARIMA ARORA, HELLY RAICHURA, BRENDAN KING, NABILA KADRI, HARRY MANGAT, AHANA DUTT, FOTOGRAFIE BRETT STEVENS, STYLING BERNI SMITHIES
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Chana Batata (aardappels in kruidige kikkererwtensaus)