aantal 6 | voorgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | italiaans | glutenvrij, lactosevrij
Authentiek, eenvoudig en vol passie. Dat typeert de Italiaanse keuken, plus natuurlijk het gebruik van de beste en meest verse ingrediënten die er bestaan. Zo zetten Italianen het liefst hun gerechten op tafel, ervaar en proef het zelf in deze té lekkere carpaccio met truffelmayonaise!
Kooktijd:40 minuten
invriezen2 uur
* De rest van de aioli kun je nog een week in de koelkast bewaren.
Je kunt gemakkelijk zelf knoflookolie maken. Snijd 8 teentjes knoflook fijn. Je kunt de knoflook rauw gebruiken en direct toevoegen aan 250 ml olijfolie, maar je kunt ook de olijfolie en knoflook op laag vuur verwarmen tot de knoflook gaar is. Zorg dat de knoflook niet verkleurt, dan wordt de olie bitter. Schenk de knoflookolie in een glazen flesje en bewaar in de voorraadkast.
Recept: Richard Ptacnik en Will Cowper,
Fotografie: Chris Court,
Styling: Jerrie Joy
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | carpaccio met truffeldressing