aantal 8 | hoofd, hoofdgerecht | feestelijk, weekend | mexicaans | glutenvrij, lactosevrij
Chef Rick Martinez proefde in verschillende regio’s carnitas en werd verliefd op de versie uit Mexico-City. ‘Hier waren ze ongelooflijk mals, sappig en puur van smaak: alleen varken, zout en peper. En dat werd mijn favoriet!’. De salsa zorgt voor een dekentje van hitte en zuurheid die al die rijkdom toedekt. Voor de carnitas gebruikt hij vlees van de schouder - een van de smakelijkste delen van het varken -, schenkel en poot voor extra smaakdiepte en als persoonlijke twist. Iets wat de beste carnita-makers in Mexico allemaal doen. Boots dat sappige, zinderdende streetfood-gevoel thuis na met dit recept.
Kooktijd:3 uur
afkoelen30 minuten
Totale tijd:3 uur 30 minuten
BEWAARTIP: Je kunt carnita’s 3 dagen van tevoren maken. Bewaar luchtdicht in de koelkast.
Dit recept komt uit het boek 'Mi Cocina'.
RECEPTEN: RICK MARTÍNEZ | FOTOGRAFIE: REN FULLER.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | carnitas uit Mexico-City (varkensschouder met varkenspoot en -schenkel )