Een van onze favoriete recepten uit de rubriek familietijd, waarin Janneke Philippi makkelijke en verrassende weekmenu’s samenstelt. Dit canthareltaartje is een feestje om op te eten!De smaak te pakken? Maak dan ook deze hartige paddenstoelentaart met prei en kaas!
Kooktijd25 minutesminutes
Oven25 minutesminutes
Totale tijd50 minutesminutes
Ingrediënten
4bladerdeegplakken, diepvries
6eieren
250mlcrème fraîche
1dragontakje, fijngesneden
5elolijfolie
500gcantharellen,schoongeveegd
150gboerenbrie,in plakken
50gwalnoten
1-2tlhoning,vloeibaar
75gfijne slamelange
1sjalot,in reepjes
1elrodewijnazijn
ook nodig:4 quichevormpjes 15 cm Ø,ingevet
Instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol elk plakje deeg iets groter uit, zodat het in de vormpjes past. Bekleed de vormpjes ermee. Klop de eieren los. Klop er de crème fraîche met de dragon en zout en peper naar smaak door.
Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie. Bak de cantharellen in 4 min. beetgaar. Verdeel de cantharellen met de brie over de deegbodems. Schenk het ei-roommengsel erover. Bak de cantharellentaartjes in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.
Rooster intussen in de koekenpan de walnoten 2 min. Voeg de honing toe. Laat de honing al omscheppend smelten, goudbruin kleuren en aan de noten ‘plakken’. Meng de slamelange met de sjalot, de azijn, de rest van de olijfolie en zout en peper naar smaak.
Neem de cantharellentaartjes uit de vormpjes en leg ze op 4 borden. Schep er wat salade bij. Verdeel de honingnoten over de salade.