De perfecte cannelé heeft een diep gekaramelliseerde buitenkant en een zachte, bijna custard-achtige binnenkant. Let op: begin twee dagen van tevoren aan dit recept.Lees ook: dit zijn de beste kookboeken van Joris Bijdendijk, volgens delicious.lezers
Kooktijd15 minutesminutes
oven1 hourhour30 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour45 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: cannelévormpjes
Ingrediënten
500mlmelk
1vanillestokje,in de lengte doormidden, merg eruit geschraapt
1eidooier
1ei
335gsuiker
140gbloem
25gboter,gesmolten + extra voor het invetten van de bakvormpjes
75mlrum
Instructies
Doe de melk in een steelpan en voeg het merg en het leeggeschraapte vanillestokje toe aan de pan. Breng aan de kook. Laat de melk niet overkoken.
Laat het mengsel afkoelen en zet een nacht weg in de koelkast om de vanillesmaak goed in te laten trekken.
Maak de volgende dag het beslag. Vermeng de eidooier met het ei en de suiker en voeg de bloem en gesmolten boter toe. Breng de melk opnieuw aan de kook en schenk beetje voor beetje al roerend toe aan het beslag. Voeg de rum toe en meng glad met een mixer.
Laat het beslag 24 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 250°C. Vet de bakvormpjes goed in met gesmolten boter. Giet het beslag in de vormpjes. Werk eventueel in delen en bewaar het beslag dat je nog niet gebruikt telkens in de koelkast.
Bak de cannelés in 10 min. in de voorverwarmde oven - voor dat gekarameliseerde buitenkantje - en daarna nog 20 min. op 200°C. Stort ze meteen uit de bakvorm op een rooster en bak op dezelfde manier de rest.
Voedingswaarde
calorieën: 87kcal
eiwit: 1g
vet: 2g
koolhydraten: 15g
auteur: delicious.
RECEPTEN & BEREIDING JORIS BIJDENDIJK | FOTOGRAFIE & STYLING: JESSIE LE COMTE.