Meera: 'Ik moet de ongemakkelijke waarheid vertellen dat ik geen boter in dit recept gebruik, maar room. Als je erg aan traditie bent gehecht (en geen afvallige bent zoals ik), kun je er op het laatst een flinke klont van aan toevoegen. Kasoori methi is gedroogd fenegriekblad, dat verkrijgbaar is bij (Aziatische)supermarkten of online.
Kooktijd1 hourhour25 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour25 minutesminutes
Ingrediënten
paneer
koolzaadolie
500gharde paneer,in blokjes van 2 1/2 cm
6tenenknoflook,geperst stukje
verse gemberwortel van 2 x 2 cm, geraspt
1tlKashmiri-chilipoeder
1/2elcitroensap,van 1/2 citroen
3/4tlfijn zout
1/2tlgemalen kurkuma
5elyoghurt Griekse stijl
botersaus
1tlKashmiri-chilipoeder
1tlgaram masala
1tlgemalen komijn
1/2tlgemalen kardemom
3/4tlzout
2elvloeibare honing
2blikken à 400 g tomatenblokjes
150mlslagroom
1 1/2elkasoori methi
voor erbij
optioneel: een flinke klont boter
naan
Instructies
Verhit de oven tot 200 °C en bekleed een diepe braadslee of ovenschaal (ca. 20 x 30 cm) met bakpapier. Bestrijk het papier met een beetje koolzaadolie.
Leg de paneerblokjes in een mengkom en voeg de helft van de knoflook, de helft van de gember en het chilipoeder, citroensap, zout, de kurkuma en yoghurt toe. Meng goed, stort het mengsel in de braadslee en bak het 25 minuten of tot de paneer krokant is en aan de randjes een heel klein beetje gaat blakeren.
Neem de braadslee uit de oven en verwijder het bakpapier heel voorzichtig om zodat de paneer met de knoflookrijke olie wordt bedekt, en voeg de specerijen, het zout en de honing voor de botersaus toe. Roer, stort de tomaten erbij en zorg dat de paneer volledig is bedekt. Zet de braadslee nog 30 minuten in de oven.
Neem de braadslee uit de oven, roer de slagroom erdoor, verkruimel de kasoori methi erover, schep nogmaals om en zet de braadslee nog 10 minuten in de oven. Neem hem er weer uit, roer als je wilt nu de boter erdoor en serveer het gerecht direct in de braadslee, met warme naan erbij.