aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
|
mexicaans |
vegetarisch
Door de gestoofde bonen wil je je burrito nooit meer anders!
Kooktijd30 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
4grote tortilla’s
2blikjes bruine bonenà 400 g, uitgelekt en afgespoeld
200ggeraspte oude kaas
1tlkomijnzaad
2laurierblaadjes
1ui,fijngehakt
2teentjesknoflook,fijngehakt
1rode paprika,in blokjes
1tloregano
1elolijfolie
1tlpaprikapoeder
zout en peper,naar smaak
verse korianderoptioneel, voor garnering
limoenpartjes,om te serveren
Instructies
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de komijnzaadjes en laurier in 30 seconden, doe er dan ui en knoflook bij en bak 2-3 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de paprika toe en bak nog eens 3 minuten. Doe er dan bruine bonen, oregano en paprikapoeder bij. Roer goed door.
Laat het geheel 5-7 minuten sudderen op laag vuur, zodat de smaken goed mengen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Haal de laurierblaadjes eruit en zet het mengsel opzij.
Verwarm de tortilla’s kort in een droge koekenpan of magnetron, zodat ze zacht en buigzaam worden. Leg een warme tortilla op een bord en schep 1/4 van de bonenmix in het midden. Bestrooi met een royale hoeveelheid geraspte oude kaas. Vouw de zijkanten van de tortilla naar binnen en rol hem stevig op.
Als je de burrito’s een knapperige buitenkant wilt geven, verhit je een droge koekenpan en bak je de burrito’s aan beide kanten lichtbruin en krokant.
Snijd de burrito’s doormidden en serveer direct. Garneer eventueel met verse koriander en serveer met limoenpartjes. Heerlijk met een frisse salade, guacamole of zure room. Voor extra pit kun je er salsa of jalapeño's bijgeven.