aantal 9 | brunch, brunchgerecht, lunch, lunchgerecht, ontbijtgerecht | weekend | internationaal | vegetarisch
Rutger bakt voor ons hartige broodjes met kaas en salie. Perfect voor ontbijt, -lunch of brunch. Rutger van den Broek won de eerste editie van Heel Holland Bakt. Rutger is thuisbakker, kookboekschrijver en blogger (RutgerBakt.nl). Zijn passie voor bakken kreeg hij van huis uit mee van zijn ouders. Hij bakt er flink op los en schrijft daar graag over in zijn boeken. En in delicious. natuurlijk!
Voorbereiding:35 minuten
Kooktijd:25 minuten
2 uur
Totale tijd:3 uur
* Gebruik je liever verse gist? Weeg dan 21 g af. Los de gist op in wat lauw water, voordat je het deeg maakt.
* De broodjes zijn ook heel lekker met gepofte knoflook door het deeg in plaats van salie en gruyère. Verwarm voor de gepofte knoflook de oven voor op 200°C. Snijd de bovenkant van 2 bollen knoflook af en besprenkel met olijfolie. Verpak de bollen in aluminiumfolie en zet ze 45 min. in de oven. Laat ze afkoelen en lepel dan de zacht geworden knoflook uit de gepofte bollen en kneed dit door het deeg.
recept, bereiding Rutger van den Broek
fotografie Ernie Enkelaar styling Esther de Munnik
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | broodjes met kaas en salie