Een soep die je van top tot teen, of van stronk tot roosje, in de airfryer kookt! Het is geen 1 april grap, maar een fantastisch recept uit Jamie's nieuwste kookboek waarin hij groots & geweldig lekker eten bereidt in de airfryer.
Voorbereiding8 minutesminutes
Kooktijd20 minutesminutes
Totale tijd28 minutesminutes
Ingrediënten
400gdiepvriesbroccoli
4lente-uitjes
20ggemengde pitten en zaden,zoals zonnebloem, pompoen, lijnzaad en maanzaad
1grote snee brood(100 g)
80gcheddar
1groentebouillonblokje
1bos bladpeterselie(30 g)
1eetlepelolijfolie
Peper
Zout
Instructies
Doe de broccoli in je airfryer. Maak de lente-uitjes schoon, hak ze in grove stukjes, strooi ze bij de broccoli en hussel ze door elkaar met 1 eetlepel olijfolie en zeezout en zwarte peper naar smaak. Verhit de boel 15 minuten op 200 °C, terwijl je af en toe schudt, of tot de broccoli zacht is.
Druk de pitten en zaden met je vingertoppen in het oppervlak van het brood, besprenkel ze met 1 theelepel olie en rasp er een laagje kaas over. Rooster het broodje 7 minuten op 180 °C in de kleinelade, of tot het goudbruin en crispy is, en snijd het in reepjes.
Haal de broccoli als ie zacht is uit de airfryer en doe het in een passende ovenschaal of bakvorm, rasp de rest van de kaas erover, verkruimel het bouillonblokje erboven, snipper het grootste deel van de bos peterselie erover (met steeltjes en al), en giet er 400 ml kokend water bij.
Maal de soep voorzichtig met een staafmixer glad en voeg zo nodig nog een extra scheutje water toe. Breng hem op smaak, plaats de lade voorzichtig terug en kook de soep nog 5 minuten op 180 °C, of tot hij gloeiendheet is.
Verdeel hem over mokken of kommen, pluk de rest van de peterselie erover en besprenkel de soep als je wilt met een beetje extra vierge olijfolie. Serveer met de soldaatjes.