aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
zomer |
italiaans |
Broccoli uit de oven behoudt zijn lekkere smaak en het ziet er mooi uit. Lekker met pittige pasta en citroenkruim. Alleen nog royaal bestrooien met parmezaanse kaas, en klaar ben je! Ook lekker uit de oven: een hele bloemkool
Kooktijd35 minutesminutes
oven45 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour20 minutesminutes
Ingrediënten
6lange rode chilipepers
2struikjes broccoli of 1 grote over de lengte gehalveerd
6elextra vergine olijfolie
75goud brood, in stukjes gescheurd
rasp en sap van 1biocitroen
3tenenknoflookfijngesneden
250-300gverse lasagnevellenin repen gesneden
½bosje bladpeterselieblaadjes en steeltjes apart fijngesneden
6ansjovisfilets op olieuitgelekt en fijngesneden
80mlwitte wijn
geraspte parmezaanse kaasom erover te strooien
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de chilipepers in met een mes en leg ze met de broccoli op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3 el olijfolie en strooi er wat peper over. Rooster ze 35-45 min. tot ze gaar zijn en donkerder van kleur.
Meng in een kom het broodkruim met de citroenrasp, 1 el olie en 1 teen knoflook en spreid uit op een bakplaat. Schuif 15 min. voor het einde van de oventijd in de oven, onder de broccoli, en bak knapperig. Neem de broccoli uit de oven en snijd in stukken.
Kook intussen de lasagnerepen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 150 ml van het kookvocht op.
Verhit in een koekenpan op matig vuur de rest van de olijfolie. Bak hierin de peterseliesteeltjes met de ansjovis en de rest van de knoflook 2-3 min. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de wijn, het opgevangen kookvocht en het citroensap toe en laat in 2-3 min. licht inkoken.
Serveer de pasta met de broccoli en pepers, bestrooid met citroenkruim. Schenk de saus erover en bestrooi met parmezaanse kaas en peterselieblad.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
RECEPT WARREN MENDES FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING KIRSTEN JENKINS