aantal 6 | hoofdgerecht | weekend | chinees |
Van Chinese broccoli worden vooral de bladeren en stelen gegeten – soms zit er ook een bloemhoofdje in, dat op een minibroccoli lijkt. De smaak van Chinese broccoli lijkt op die van broccoli, maar is zoeter. de groente is perfect om te roerbakken! Deze broccoli is trouwens niet hetzelfde als bimi: dat zijn minibroccoli’s met een lange steel, waar nauwelijks of geen blad aan zit.
Kooktijd:35 minuten
Afkoelen kip in bouillon2 uur
Totale tijd:2 uur 35 minuten
* Zie voor Chinese broccoli het kader. Van het kippenkarkas waar nog redelijk wat vlees aanzit, de poten en vleugels kun je met alle bouillon nog een heerlijke kippensoep, of kippenragout maken.
Dit kan ook met Chinese broccoli:
Recepten: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Jacqueline Pietrowski
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | broccoli met kip en ham