aantal 6 | hoofdgerecht | pasen | |
Broccoli. We love it. En gelukkig zijn we daar niet de enige in. Met Big Bang Broccoli vraagt FoodGuerilla aandacht voor dit powerfood. Samuel Levie vertelde ons al waarom het zo’n prachtproduct is. Wij gaan met de stronk de keuken in!
Kooktijd:35 minuten
Totale tijd:35 minuten
* Van Chinese broccoli worden vooral de bladeren en stelen gegeten – soms zit er ook een bloemhoofdje in, dat op een minibroccoli lijkt. De smaak van Chinese broccoli lijkt op die van broccoli, maar is zoeter. De groente is perfect om te roerbakken! Deze broccoli is trouwens niet hetzelfde als bimi: dat zijn minibroccoli’s met een lange steel, waar nauwelijks of geen blad aan zit. Als je geen Chinese broccoli kunt krijgen kun je gewone broccoli gebruiken. Houd de roosjes dan klein en snijd de steel dun.
** Van het kippenkarkas waar nog redelijk wat vlees aanzit, de poten en vleugels kun je met alle bouillon nog een heerlijke kippensoep of kippenragout maken.
Recept: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | broccoli met kip en ham