aantal 4 | gebak, zoet | | |
Dit niet-te-zoete gebak is perfect om te verdelen bij een lekker koffie- of theemoment met vrienden en familie. De lemon curd die je bij de boterkoek serveert is ook heerlijk bij allerlei andere soorten gebak, scones bijvoorbeeld. Maak bijvoorbeeld deze taart met bosbessen en lemon curd.Amandelspijs is het lekkerst als je het een paar dagen tot een week laat rijpen. Je kunt ook kant-en-klaar amandelspijs gebruiken, dit is vaak te koop bij notenwinkels. Roer dan door 300 g spijs nog de citroenrasp, gember, venkelzaad en ei.
Voorbereiding:40 minuten
Kooktijd:40 minuten
rijpen1 dag
Begin liefst 2 dagen of anders 1 dag van tevoren.
Productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus M.M.V de Hooilanden. Bewerking: Trudelies Schouten.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | boterkoek met amandelspijs en lemon curd