aantal 4 | bijgerecht | zomer | italiaans |
Gebruik liefst verse borlottibonen of kievitsbonen, die je vindt op de boerenmarkt of ingoed gesorteerde groentewinkels. Gebruik anders 800 g borlotti’s uit blik, afgespoeld en uitgelekt en laat de eerste stap achterwege.
Kooktijd:1 uur 40 minuten
Totale tijd:1 uur 40 minuten
3x het beste van bonen:
> Verse bonen en erwten zitten bomvol voedingsstoffen. Ze zijn rijk aan voedingsvezels én vitamine C: goed voor je huid en ook om ijzer op te kunnen nemen. Voedingsdeskundigen adviseren 200 g groente per dag: met verse peulvruchten haal je dat makkelijk.
> Bonen en erwten leveren foliumzuur, een B-vitamine die goed is voor het zenuwstelsel. Goed ook tijdens de eerste drie maanden zwangerschap, als voldoende foliumzuur extra belangrijk is om binnen te krijgen.
> Wie wat wil afvallen, kiest ook voor peulvruchten. Ze bevatten veel eiwit dat een langdurig verzadigd gevoel geeft. Regelmatig doperwten eten, is ook goed voor deijzeropname: een portie van 80 g levert al 16% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van een volwassene.
Recepten en bereiding: Rebecca Smith. Fotografie: Toby Scott. Styling: Polly Webb-Wilson
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | borlotti– en pronkbonen met salie, tomaat en knoflook