aantal 6 |
nagerecht |
familietijd, feestelijk, zomer |
|
Zodra je je vork in dit warme lava-cakeje zet, stroomt de Godiva-bloedsinaasappel-chocolade eruit. Lekker met een frisfruitige salade van sinaasappel en pecannoten.
Kooktijd15 minutesminutes
Oven / Afkoelen25 minutesminutes
Totale tijd40 minutesminutes
Ingrediënten
90gGodiva Blood Orangefijngehakt
100gboter + extra om in te vetten
150gfijne kristalsuiker of lichtbruine basterd
½tlkaneelpoeder + extra om te bestrooien
4eierenlosgeklopt
60gbloemgezeefd
2biosinaasappels
50gpecannotengrof gehakt en geroosterd + een paar mooie helften om te versieren
1tloranjebloesemwater
crème fraîcheeventueel
ook nodig: 6timbaaltjes of muffinvormpjesinh. 120 ml, ingevet met boter, bodems bekleed met bakpapier
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de chocolade en boter in een hittebestendige kom op een pan met zacht kokend water, zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Neem de kom van de pan en laat ± 15 min. afkoelen.
Roer er de suiker, de kaneel, eieren en een snufje zout door en meng goed. Voeg dan de bloem toe en meng goed. Verdeel het mengsel over de vormpjes en bak ze op een hete bakplaat in het midden van de oven in 8-10 min. De zijkant moet stevig zijn en de bovenkant mag iets stevig aanvoelen, maar de binnenkant moet nog vloeibaar zijn.
Neem uit de oven, snijd met een dun mesje langs de rand van het lava-cakeje en keer voorzichtig op een bordje. Trek intussen met een zesteur krulletjes van de schil van 1 sinaasappel.
Schil beide sinaasappels zo dik dat het witte deel van de schil er ook af is. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en doe in een kom. Knijp de overgebleven vliesjes uit boven de kom en meng het oranjebloesemwater en de gehakte pecannoten erdoor.
Serveer het lava-cakeje met het sinaasappelmengsel. Garneer met de sinaasappelschil en pecannoten en eventueel wat crème fraîche. Bestrooi met wat extra kaneel.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
delicious. samen met Godiva. Receptuur: Dosia Brewer