aantal 4 | borrelhap, Borrelhapje, hapje, hapjes, lunch | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | internationaal | vegetarisch
Dit is een perfect hapje of lunchgerecht om te delen. Maak de bietencrème 1 of 2 dagen van tevoren en bewaar in de koelkast. Laat 30 min. voor serveren op temperatuur komen en garneer vlak voor serveren.
Voorbereiding:15 minuten
Kooktijd:1 uur
afkoelen45 minuten
* Of maak zelf bietenchips: verwarm de oven voor op 200°C. Snijd met een mandoline flinterdunne plakjes van 1 kleine biet. Schep ze om met 15 ml olie en een snuf zout. Laat ± 15 min. intrekken. Schep om, laat uitlekken en dep droog. Leg de bietenplakjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 10 min. in het midden van de oven, draai ze om en bak ze nog 5 min. of tot ze knapperig zijn. Neem uit de oven en besprenkel met zout.
RECEPTEN DOSIA BREWER, FOTOGRAFIE SOPHIA VAN DEN HOEK, STYLING MARIJN VISSER, FOODSTYLING AJDA MEHMET, MET DANK AAN SISSY-BOY.COM/HOMELAND, PIPSTUDIO.NL, HINDIENBINDI.NL
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | bietendip met vijgen, gember en shiso