aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | aziatisch, koreaans | lactosevrij, vegan
De Koreaanse keuken is niet heel ingewikkeld. Er wordt veel gestoofd en gesudderd en de bbq is vaak van de partij. Soms ben je wel wat tijd kwijt aan marineren of fermenteren. Gelukkig zijn daar ook trucjes voor, zoals dit snelle inmaakrecept waarbij je de komkommer, daikon en wortel laat trekken in warme rijstazijn en suiker. Zo’n fris zuurtje past perfect bij bibimbap: een kom warme rijst getopt met groenten, pickles zoals kimchi, soms wat vlees en ei. Afgemaakt met sojasaus en gochujang (chilipasta) als belangrijkste smaakmakers. Deze vegan bibimbap is een fijne start voor nieuwe fans van de Koreaanse keuken. Eet je liever bibimbap met vlees? Maak dan ook eens deze koreaanse bibimbap met entrecote.
Kooktijd:35 minuten
intrekken30 minuten
Totale tijd:1 uur 5 minuten
* Daikon of rettich is een lange, witte wortel met lichtpittige radijs- smaak.
RECEPT MISTER KITCHEN. FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR. STYLING CYN FERDINANDUS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | bibimbap