aantal 10 | lunchgerecht, voorgerecht | pasen | frans |
De Loire, is volgens Betty Koster van kaaswinkel l’Amuse, dé streek van de meest fantastische geitenkaas. Zij bezocht de familie Moreau, leverancier van de regionale beroemdheden Sainte Maure en Selles sur Cher. De eerste is een cilindervormig geitenkaasje, bestrooid met een laagje gezuiverde houtkoolas. Middenin zit een strootje waarin de gegevens van de boer zijn gestanst. En de Selle sur Cher is een schijfvormig geitenkaasje, bestrooid met dezelfde as, maar toch anders van smaak door het afwijkende model. Monsieur Moreau liet haar natuurlijk trots zijn kazen proeven en schonk er een frisse Sauvignon Blanc uit de Tourraine bij.
Kooktijd:30 minuten
Oven50 minuten
Totale tijd:1 uur 20 minuten
Recept: Betty Koster. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Eke Mariën
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | betty’s quiche au chèvre