aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | chinees |
Het ziet er spannend uit, maakt je gasten ontzettend nieuwsgierig en is heel leuk om zelf te maken! In China zijn ze meester in het inpakken van gerechten. Houd bij dit gerecht rekening met een marineertijd van 5 uur. Laat de Chinese paddenstoelen van tevoren een nacht weken.
Kooktijd:50 minuten
Oven2 uur 30 minuten
Totale tijd:3 uur 20 minuten
* Gedroogde Chinese paddenstoelen zijn verkrijgbaar bij de toko. Ze zijn het lekkerst wanneer je ze 1 nacht laat weken.
** Niet de traditionele manier, maar je kunt de lotusbladeren ook nog in bakpapier verpakken voor je de klei eromheen doet. Dat voorkomt dat er bij het openmaken wat droge klei op je kip terecht kan komen.
Recept en bereiding: Coen Beute. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel. Productie: Ellen van Mol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | bedelaarskip