aantal 8 | bijgerecht | feestelijk | frans | vegetarisch
Bearnaise: is een onmisbare saus in het repertoire van elke chef. Heerlijk bij gerookte zalm, gepocheerde eieren of een mooi stuk vlees. Wij leren je stap voor stap hoe je zelf de perfecte bearnaise maakt!Zo maak je zelf de allerlekkerste mayonaise.
Voorbereiding:15 minuten
wachten30 minuten
Totale tijd:45 minuten
* De klassieke bearnaisesaus-recepten schrijven gelijke delen witte wijn en azijn voor. Toevoeging van witte vermout maakt de saus milder en accentueert de smaak van dragon.
Mixer
Je kunt ook de handmixer gebruiken voor het opkloppen van de saus.
Zelf mayo maken doe je ook in een handomdraai, bekijk het zelf hieronder in de video!
Tekst & recept: Eke Marien. Beeld: iStock
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | bearnaisesaus