aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | vakantie, weekend, winter, zomer, zomers | frans |
Wij zijn dol op snelle twists op klassiekers uit de regionale Franse keuken. Zoals deze bavette de boeuf à la bordelaise met heerlijke vadouvan kruiden van Janneke Philippi. Een echte weekendtopper!
Kooktijd:35 minuten
* Bavette of vanglap wordt gesneden uit de flank of vang van het rund, een mager stuk spier dat veel beweging heeft gehad. Vlees met een grove draad en veel smaak. Door het dwars en schuin op de draad te snijden merk je niet dat het taai vlees is, omdat je de lange spieren doorsnijdt.
** Dit specerijenmengsel komt uit de Puducherry-regio in waar Franse koloniale invloeden zijn, een Indiaas currymengsel met een Franse twist. Lekker voor het kruiden van vlees en vis, maar ook voor soep, saus en dressing.
RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | bavette de boeuf à la bordelaise