aantal 24 | zoet | sinterklaas | nederlands |
Speculaas, je hebt deze heerlijke koekjes in allerlei soorten en maten. We vroegen onze culi redacteur Dosia om Hollands speculaas onder de loep te nemen. Zo ontstond er een heerlijk kruidig basisdeeg, waar je naar hartenlust mee kunt variëren. delicious. geeft je de beste tips & tricks voor het bakken van speculaas. Bekijk de video maar! Met dit deeg kun je alle variaties maken, experimenteer ermee en voeg je eigen lievelinsspecerij toe. Ook qua vormpjes kun je eindeloos variëren, er zijn zoveel leuke te koop. Als je de koekjes dunner of dikker maakt, pas dan de oventijd aan!
Kooktijd:30 minuten
wachttijd1 uur
Totale tijd:1 uur 30 minuten
Geweldig om royaal te serveren op sinterklaasavond of mooi in te pakken als homemade cadeautje. En speculaas past ook prima bij kerst, want de kruidige specerijen zijn heerlijk in alle wintermaanden.
* Als je de koekjes mooi donker wilt hebben, kun je i.p.v. lichtbruine basterd ook donkerbruine basterdsuiker nemen. In plaats van gewone bloem kun je ook rijstebloem (natuurwinkel of toko) gebruiken, deze is een stuk fijner, plakt minder en zorgt dat de speculaasjes beter loskomen uit de plankjes.
RECEPT: DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: JAN WILLEM VAN RIEL | BEREIDING: JACQUELINE PIETROWSKI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Basisrecept voor speculaas