Los de gist en suiker op in 210 ml lauwwarm water en laat het 15 min. staan tot het begint te schuimen. Doe het in een kom, meng met de bloem, het zout en de olie en vorm tot een stevige bal. Kneed de deegbal minimaal 10 min. krachtig tot het deeg zacht en elastisch aanvoelt.
Door een klein deegballetje van 1 cm tussen duim en wijsvingers uit elkaar te trekken kun je bekijken of het deeg elastisch genoeg is. Als je een vliesje kunt maken dat zo dun is dat het licht erdoorheen valt, is het deeg goed.
Doe het deeg in een kom en dek het losjes af met keukenfolie. Laat het op een warme plaats ± 1 uur rijzen tot het in omvang is verdubbeld.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Pastabloem (bloem tipo ‘00’) is gemaakt van harde (durum)tarwe en te koop bij Italiaanse winkels en delicatessenzaken. Variatietip: voor een extra stevige bite en krokante korst kun je 100 g bloem vervangen door 100 g fijn maïsmeel.RECEPTEN, BEREIDING, TEKST EKE MARIËN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEWERKING DOSIA BREWER