aantal 10 | dessert, nagerecht | feestelijk, kerst, weekend | | glutenvrij
De aantrekkingskracht van witte chocolade zit in de combi heel zoet en vol romig! Als je dat in taart, toet, cake of pudding stopt en combineert met bijvoorbeeld romige banaan, zorgt dit voor een bijzonder smaakcontrast. Tip: begin minimaal 6 uur van tevoren als je zelf dulce de leche maakt. Het recept vind je onderaan.
Voorbereiding:40 minuten
Kooktijd:1 uur 50 minuten
opstijven3 uur
Totale tijd:5 uur 30 minuten
*Dulce de leche is dikke, romige karamelpasta van gecondenseerde melk, online te koop.
Zelf maken kan ook: zet een ongeopend blikje gezoete gecondenseerde melk in een pan met ruim kokend water en laat dit 4 uur afgedekt zachtjes koken. Het blikje moet steeds onder water staan, dus vul zonodig de pan bij met kokend water en leg een gewicht op het blikje. Laat het blikje eerst volledig afkoelen voor je het opent. Geopend ± 1 week koel te bewaren, maar afgesloten nog maanden houdbaar.
RECEPTEN, BEREIDING PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | banoffeepudding met witte-chocolade-crumble