aantal 16 | dessert, nagerecht, zoet | | amerikaans |
Alison Roman in Zoet Genoeg: 'Los van het feit dat ik dit serieus een van de lekkerste en leukste nagerechten vind die ik ooit heb gemaakt, is de andere verrassing dat deze ijstaart eigenlijk helemaal niet zoveel werk kost, alleen tijd (om te bevriezen) en ruimte (in je diepvries).''De karamelbananenjam alleen al loont alle moeite. Dat is iets om een voorraadje van te bewaren, zodat je het over je ijs kunt doen. Er hoeft er dan niet eens een hele ijstaart omheen.'
RECEPT: ALISON ROMAN | FOTOGRAFIE: CHRIS BERNABEO.
Tip: De bananenjam kun je 2 weken van tevoren maken en luchtdicht afgesloten bewaren in de koelkast. De ijstaart kun je 1 week van tevoren maken, strak in huishoudfolie wikkelen en invriezen.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | bananensplit-ijstaart van Alison Roman