aantal 24 | gebak | weekend | midden-oosters |
Loopt het water jou ook in de mond bij het zien van de vitrine van de Midden-Oosterse bakker? Wat een heerlijke zoetigheid! delicious.friend Eke Mariën verdiepte zich in de kunst van baklava maken, het bekendste Midden-Oosterse zoet. ‘In mijn baklava gaan ook walnoten en kaneelpoeder en aan de suikersiroop voeg ik citrus toe, als frisse tegenhanger voor het mierzoete.’ Wij zeggen: try this at home!
Kooktijd:45 minuten
Oven1 uur
Totale tijd:1 uur 45 minuten



* Van de pakjes filodeeg uit de supermarkt heb je er 2 nodig (à 2 x 5 vellen), van de grote rollen uit de mediterrane winkels heb je één rol nodig (10 grote vellen die je halveert).
** Je kunt de noten prima hakken in de keukenmachine met de pulseknop, maar zorg ervoor dat het niet te fijn wordt.
*** Oranjebloesemwater is te koop bij Midden-Oosterse en mediterrane winkels.
Recept en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | baklava met noten en sinaasappel-honingsiroop