aantal 10 | bijgerecht, borrelhap, Borrelhapje | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | internationaal | vegetarisch
Rutger van den Broek is dol op pistachenoten; het liefst verwerkt hij ze in zoveel mogelijk recepten. Ze zijn niet alleen lekker in zoet gebak, maar ook in hartige gerechten werkt pistache heel goed. Deze babka met pistachepesto is daar een voorbeeld van.
Voorbereiding:30 minuten
Kooktijd:50 minuten
rusten en rijzen18 uur 30 minuten
Totale tijd:19 uur 50 minuten
* Kies patentbloem met een eiwitgehalte van minimaal 12% of neem bloem voor brood.
Tip: Serveer het brood met burrata of mozzarella, wat reepjes zongedroogde tomaat uit olie en wat grof gehakte geroosterde pistachenoten.
Recept: Rutger van den Broek, Foodstyling: Jacqueline Pietrowskif, Fotografie: Eric van Lokven, Styling: Maaike Koorman, Portret: Ernie Enkelaar
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | babka met pistachepesto