aantal 10 | bijgerecht, hapje, tussendoortje, voorgerecht | doordeweeks, familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | frans, japans | vegetarisch
'Aubergines nemen in de oven langzaam de smaak over van de karamel, miso, sake en soja. Zo veranderen ze in een oriëntaalse licht zoete en pittige smaaksensatie. De knapperige bodem met sesam is vanaf de eerste hap een verrassende aanvulling op de zachte aubergine. Ik presenteer dit graag als een east meets west-gerecht, van Japanse nasu dengaku met Franse tarte tatin. Kikkoman is heel veelzijdig en geschikt voor oosterse én niet-oosterse gerechten.'
Kooktijd:45 minuten
oven50 minuten
Totale tijd:1 uur 35 minuten
*Maak het deeg het liefste 1 dag van tevoren en bewaar het in de koelkast. Als je minder tijd hebt, kan het ook 1 uur van tevoren worden gemaakt. Laat het dan rusten op kamertemperatuur. Je kunt ook 200 g kant-klaar filodeeg gebruiken.
**Mirin is een zoete rijstwijn, sake een droge rijstwijn, rijstazijn is een milde azijn. Te koop in goed gesorteerde supermarkten en toko’s. Witte misopasta is een pasta van gefermenteerde sojabonen en rijst en is te koop in de toko of bio -supermarkt.
FOTOGRAFIE: ERNIE ENKELAAR | STYLING: MAAIKE KOORMAN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | aubergine tarte tatin met soja-misokaramel