aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht, simpel en snel |
doordeweeks, familietijd, lente, pasen, voorjaar, weekend |
|
glutenvrij
Wanneer het voorjaar aanbreekt krijgen we automatisch zin in fris, vers en groen. Janneke is er ook dol op en bedacht deze traybake, stampvol mooie seizoensgroenten. Niet alleen lekker, ook heerlijk makkelijk: na het snijden schuif je alles de oven in. Terwijl die het zware werk doet, maak jij de bieslookdressing.
Voorbereiding15 minutesminutes
Kooktijd20 minutesminutes
Totale tijd35 minutesminutes
Ingrediënten
700ggroene asperges
1kilokrieltjes met schil
50gboter met zeezout
360ggeitenkaas
11⁄2elbieslook
1⁄2 sjalot
3elmayonaise
300grauwe boerenham
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges en verdeel ze over de bakplaat. Halveer grotere krieltjes en leg ze tussen de asperges. Verdeel de boter in vlokjes erover.
Rooster de asperges met de krieltjes in de voorverwarmde oven in ± 20 min. goudbruin en gaar*. Snijd de geitenkaas in plakken van 2 cm en leg halverwege erbij. *De oventijd is afhankelijk van de dikte van de asperges en de grootte van de krieltjes. Halveer grote krieltjes, dan zijn ze gelijk met de asperges klaar.
Pureer intussen in een maatbeker met de staafmixer de bieslook met de sjalot, de mayonaise en 1 el water tot een gladde dressing. Verdun de dressing eventueel met 1 el water extra.
Neem de traybake uit de oven. Verdeel de ham er losjes over en besprenkel met de bieslookdressing.
Voedingswaarde
calorieën: 785kcal
eiwit: 38g
vet: 46g
koolhydraten: 49g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI