aantal 4 | voorgerecht | | mediterraan |
Een echt mediterraan gerechtje: artisjok met een vulling van kappertjes, tomaat, olijven en inktvis. Trek telkens een blaadje artisjok los en doe er wat inktvisvulling op. Schraap met je tanden het vruchtvlees uit het blaadje en hap tegelijk de vulling eraf. De artisjokbodem, die je eet als ‘finale’, krijgt een friszure smaakboost door de gekruide inktvisvulling.
Kooktijd:35 minuten
Totale tijd:35 minuten
* Artisjokken schoonmaken: verse artisjokken knarsen een beetje als je ze tegen elkaar wrijft. De blaadjes zijn fris, zonder bruine plekken en de steel is stug en niet buigzaam. Breek de steel bij de bloemaanzet af. Bij grote artisjokken kun je eventueel de harde buitenste blaadjes verwijderen.
** Pijlstaartinktvis schoonmaken: trek de kop met tentakeltjes voorzichtig van het zakvormig lichaam. De ingewanden en het inktzakje komen dan vanzelf mee; verwijder deze. Trek voorzichtig de plasticachtige balein uit het zakvormig lichaam. Snijd de tentakels net onder de kop af en gooi de kop weg. Snijd het inktvislijf in dunne ringen. Spoel alles schoon, kook ze zachtjes 5 min. in kokend water en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
Receptuur en Bereiding: Sander van Dam. Fotografie: Eric van Lokven. Styling Jan Willem van Riel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | artisjok met inktvis