Ga voor de gemberkick en bak deze koekjes! Gembermelassekoekjes horen lekker chewy te zijn, dus bak ze niet te lang.
Voorbereiding35 minutesminutes
Kooktijd14 minutesminutes
koelen2 hourshours
Totale tijd2 hourshours49 minutesminutes
Ingrediënten
335gbloem
2tlbaksoda
1elgemberpoeder
1tlkaneel
½tlgemalen piment
170gboter,in blokjes, op kamertemperatuur
110gfijne kristalsuiker
110gdonkerbruine basterdsuiker
1ei
4el95 g melassestroop*
220gruwe rietsuiker
Instructies
Meng in een kom de bloem met de baksoda, het gemberpoeder, de kaneel, piment en ½ tl zout.
Klop met de mixer de boter, kristalsuiker en basterdsuiker. Klop tot een dik en vrij licht mengsel. Klop het ei goed erdoor en klop dan de melasse erdoor.
Spatel het bloemmengsel geleidelijk erdoor. Je hebt nu een zacht en kleverig deeg. Dek de kom af met plasticfolie en laat in ± 2 uur afgedekt door en door koud worden.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet twee bakplaten in en bekleed met bakpapier. Doe de ruwe rietsuiker in een kleine kom.
Draai van het koele deeg 34 balletjes van ± 20 g en wentel ze goed door de rietsuiker. Leg ze op de bakplaten, met voldoende tussenruimte. Bak ze in porties 14-15 min. tot ze mooi uitlopen en barstjes krijgen. Laat volledig afkoelen.
Voedingswaarde
calorieën: 133kcal
eiwit: 1g
vet: 4g
koolhydraten: 22g
auteur: delicious.
* Melassestroop is een donker, stroperig bijproduct van suiker. Te koop bij biologische supermarkten.RECEPTEN, BEREIDING: KIRSTEN JENKINS, FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY