aantal 4 | zoet | zomer | | lactosevrij
Iets weggooien doen we niet. Als je groente en fruit in overvloed hebt, is wecken de juiste oplossing. Deze abrikozenjam met hazelnoten en rozenwater maak je heel eenvoudig!
Voorbereiding:45 minuten
Kooktijd:40 minuten
Totale tijd:1 uur 25 minuten
* In plaats van gewone suiker kun je voor een halfzoete versie van deze jam ook ‘geleisuiker speciaal’ (Van Gilse) gebruiken. Er is dan maar 250 g geleisuiker nodig en de jam mag maar 1 min. koken, anders verliest de geleisuiker aan bindkracht. Meet de tijd vanaf het moment dat het hele oppervlak van de jam ‘borrelt’ en je dit door te roeren niet meer ongedaan maakt. Bereiden ± 45 min. / koken ± 40 min.
De jamtest
Om te testen of de jam dik genoeg wordt, kun je tijdens het koken een druppeltje van de jam op een koud schoteltje of stukje metaal laten vallen. Wacht een minuut en houd dan het schoteltje scheef. Als de druppel zich met moeite verplaatst, is de jam stroperig geworden en is ze klaar om in de potten te gaan. Als het druppeltje makkelijk wegglijdt, moet de jam doorkoken.
Recept, bereiding en teskt: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Productie: Ellen van Mol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | abrikozenjam met hazelnoten en rozen