aantal 6 | gebak, taart | | |
Voor een nog smaakvollere taart, gebruik je hele kardemompeulen. Haal de zaadjes uit de groene peulen en maal ze fijn in een elektrische koffiemolen of vijzel. Kardemom smaakt licht naar citrus en eucalyptus en past verrassend goed bij abrikoos.
Voorbereiding:1 uur
Kooktijd:30 minuten
oven35 minuten
Totale tijd:2 uur 5 minuten
* Amandelmeel is te koop bij natuur- en notenwinkels en op de markt. Je kunt ook zelf amandelen malen. Verwarm het amandelmeel in een droge koekenpan al omschuddend totdat het lekker ruikt en heel licht begint te kleuren.** Of neem perziken, nectarines of pruimen.
RECEPTEN HANNAH MILES FOTOGRAFIE KATE WHITAKER STYLING PENN MARKHAM
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | abrikozen-kardemomtaart