aantal 6 | dessert, zoet | weekend, zomer | |
Ze zijn weer overal langs de weg in stalletjes, op de markt, bij de groenteboer en in de boerenwinkel te vinden, mandjes vol met sappige aardbeien. Lambada’s, Mara des Bois, Korona’s en Sonata’s: tegen-woordig zie je deze namen steeds vaker op de bordjes staan. Net als bij appels en peren zijn er heel veel verschillende aardbeienrassen. Van klein tot groot, met een lekker stevig bite en frisse zoete smaak of juist intens zoet smakend en delicaat van structuur. Het lekkerst zijn ze in ieder geval wanneer ze héél veel zon hebben gehad en net van ’t land komen. Ga dat proeven!
Kooktijd:35 minuten
Opstijven/Oven1 uur 25 minuten
Totale tijd:2 uur
Recept en bereiding: Eke Marien. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Laura Jongeneel
Dit recept verscheen eerder in delicious.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | aardbeientaartjes