aantal | voorgerecht | kerst, winter | nederlands | vegetarisch
Een aardappelsoep om je aan op te warmen. Samen met de pieper speelt de ‘vergeten groente’ peterseliewortel de hoofdrol in dit voorgerecht.
Kooktijd:55 minuten
*Peterseliewortel behoort tot de peterseliefamilie en dit speciale ras produceert grote wortels. Deze variant koop je in natuurwinkels, ruim gesorteerde groentewinkels en sommige landwinkels.
De peterseliewortel lijkt op de pastinaak, maar is subtieler en kruidiger van smaak. Hoe houd je die twee nu uit elkaar? Peterseliewortel is meestal iets slanker dan pastinaak. De steelaanzet van de pastinaak ligt dieper in de wortel. Bij een peterseliewortel groeit het groen direct naar buiten. Ken je eenmaal de geur en smaak van beide wortels, dan geeft even goed snuffelen meteen de doorslag.
*Gebruik voor een nootachtig accent een mix van 75 ml zonnebloemolie en 25 ml walnootolie. Voeg op het laatst van gerookte ossenworst gedraaide balletjes toe aan de soep, dat geeft een lekker rooksmaakje.
Recepten: Culinaire Redactie delicious. Fotografie: Alan Jensen. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | aardappel-peterseliewortelsoep met peterselie-olie