Met dat kerstdiner zit ’t waarschijnlijk wel goed: je hebt alle ingrediënten in huis, en de eerste voorbereidingen al getroffen. Maar hoe zit het met de drankjes? Een goed glas wijn is natuurlijk altijd goed, maar écht feestelijk wordt het pas met een verrassende kerstcocktail. Perfect als aperitief in combinatie met lekkere borrelhappen of serveer ze juist aan het einde van de avond. Weet je tenminste zeker dat het gezellig wordt. Deze fris-zure gin-tonic met cranberry van cocktailvirtuoos Lennart Deddens gaat dé showstopper van je avond worden. Het geheim? De perfecte combinatie van bitter en zoet en het toevoegen van lekker veel ijs. Zit de ‘4’ al in in de klok?
kooktijd7 minutesminutes
ingrediënten
35mlFever-Tree Elderflower Tonic
35mlgin
105mlcranberry compote
1tllimoensap
1partjesinaasappelhet sap
salieblad
Ook nodig:longdrinkglas
voldoende ijs
instructies
Vul een longdrinkglas (highball) tot de rand met ijs en voeg de gin, cranberrycompôte en het sap van de limoen en sinaasappel toe. Roer voorzichtig totdat de cranberrycompôte oplost. Top de mix af met Elderflower Tonic en garneer met een blaadje salie. Je kunt ‘m natuurlijk ook op een andere manier afmaken: met wat verse granaatappelpitjes bijvoorbeeld, of wat citruszest.