aantal 4 |
|
doordeweeks, feestelijk, weekend |
frans |
Tijdens de kerstdagen kun je wel wat extra hulp in de keuken gebruiken. De Cook Expert van Magimix hakt, pureert, kneedt, klopt, bakt, stooft en stoomt met een druk op de knop. Ideaal wanneer je meerdere handelingen tegelijk wilt uitvoeren, zoals bij het maken van deze sabayon.
kooktijd30 minutesminutes
ingrediënten
rijpe mangogeschild, in blokjes
1kleine rijpe papajageschild, vruchtvlees in blokjes
300gverse ananasin dunne plakken, plakken in kwarten
100-200mlwitte dessertwijnbijv. beaume de venise of witte port
instructies
Verdeel het fruit mooi over de ovenschaaltjes en verdeel de passievruchtenpulp erover. Zet afgedekt tot gebruik weg.
Zorg dat de rvs kom heel schoon is. Doe voor de sabayon de eiwit klopper in de rvskom.
Voeg de eidooiers, suiker en het vanillemerg toe. Sluit af met de deksel. Stel het Expert-programma in op 15 min. snelheid 4 / 68°C. Druk op AUTO. Spatel het mengsel tussentijds van de wand van de kom.
Voeg na ± 5 min. de wijn langzaam toe via de opening in de deksel zodra de sabayon dikker van structuur wordt. Gebruik 100 ml wijn voor een dikke sabayon, meer voor een dunnere. Gebruik snelheid 5 als je kiest voor een sabayon met meer wijn.
Verwarm intussen de grill voor op de hoogste stand. Bestrooi de fruitschaaltjes met wat poedersuiker en zet ze 2 richels van boven onder de grill. Laat het fruit net licht schroeien, pas op dat het niet te hard gaat.
Overgiet het gegrilde fruit met de sabayon en serveer de sabayon en serveer direct.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Delicious. samen met Magimix. Receptuur: Trudelies Schouten