Deze drie-in-de-pan van kwark met bessen is geluk op je bord. En zoals de naam al doet vermoeden, bak je er drie tegelijk in één pan. Begin de dag goed met deze drie-in-de-pan en maak dit heerlijke gerecht als ontbijt. Of verras je gasten met een heerlijk nagerecht.
kooktijd35 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
500gkwark
2elhoning + extra om te serveren
150gframbozen
160gbloemgezeefd
70gboekweitmeel*gezeefd
2elsuiker
1tlbakpoedergezeefd
2eieren
150mlkarnemelk
100grozijnenblank
1appelfris, stevig (bijv. elstar of jonagold), geschild, klokhuis eruit, in blokjes
100gblauwe bessen
boterom in te bakken
instructies
Klop 250 g kwark los met de honing. Prak 75 g frambozen fijn en meng in een swirl door de kwark.
Meng de bloem met het boekweitmeel, de suiker, het bakpoeder en een snufje zout in een kom. Klop de eieren los met de rest van de kwark en de karnemelk en klop samen met het bloemmengsel tot een glad beslag. Roer er de rozijnen en appel door.
Verhit wat boter in een pan en bak 3 dikke pannenkoekjes tegelijk. Houd ze warm en bak zo nog ± 9 pannenkoekjes. Stapel op elk bordje 3 pannenkoekjes met frambozenkwark ertussen en bestrooi met de blauwe bessen en rest van de frambozen. Druppel er lekker wat extra honing over.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Boekweitmeel koop je bij natuurwinkels en sommige supermarkten.Recept: Dosia Brewer. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Ajda Mehmet. Productie: Trudelies Schouten