Iedereen blijft eten van deze snelle pizza die je dankzij de 5 minuten-bodem rapido op tafel zet. Met pepperoni en burrata geef je er die echte Italiaanse smaak aan. Ook heel lekker: panpizza met pesto en parmaham.
kooktijd25 minutesminutes
Oven25 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
400gbakmeel,zelfrijzend
1tlbakpoeder,gezeefd
80mlextra vergine olijfolie
280mlGriekse yoghurt
150gmozzarella,in stukken
100mlpassata(gezeefde tomaten)
20plakjespepperoniworstof neem chorizo of salami
½tlchilivlokken
2bolletjesburrata*,in stukjes gescheurd
chili-olie,voor erover
instructies
Verwarm de oven voor op 220ºC.
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder, de olie, yoghurt, 1½ tl grof zeezout en de helft van de mozzarella. Kneed het glad op je werkvlak en rol het uit tot een rechthoek van 7 mm dik. Leg de lap op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk met de passata, verdeel de plakjes worst erover, bestrooi met de chilivlokken en rest van de mozzarella. Bak de pizza 15-18 min. tot de bodem gaar is en de worst knapperig. Verdeel de burrata erover, besprenkel met chili-olie en serveer.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Bij sommige supermarkten kun je pepperoni kopen, of neem andere pittige worst. Burrata koop je bij kaaswinkels en ruim gesorteerde supermarkten.Recepten: Phoebe Wood. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins