Waarom zou je een hele batterij potten en pannen uit de kast trekken als je op één bakplaat of in één ovenschaal een compleet maal kunt bereiden? Deze ovengestoomde zalm is snel klaar en lekker dat die is!
kooktijd15 minutesminutes
Stomen15 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
3elsojasaus
2tlsesamolie
4zalmfiletsmet vel à 150 g, graatjes verwijderd
2bosuitjesjulienne gesneden
2rode peperszaadjes verwijderd, julienne gesneden
4cmgemberwortelvers, geschild, julienne gesneden
1struikjebokchoyof kleine paksoi, in de lengte gehalveerd
200gdunne rijstnoedelsmihoen
1limoensap + extra limoenpartjes ter garnering
½tlkristalsuikerfijn
2tlXO-saus*
1teentjeknoflookgeperst
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng ½ el van de sojasaus met 1 tl van de sesamolie en bestrijk de zalm hiermee. Leg de zalm met het vel naar beneden aan één kant van een rooster boven een braadslee. Verdeel de helft van de bosuitjes, rode peper en gember over de zalm. Leg aan de andere kant van het rooster de gehalveerde boksoi. Schenk een bodempje water van 1 cm in de braadslee en dek het geheel af met aluminiumfolie. Stoom de zalm ± 15 min. tot hij net gaar is.
Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder de koude kraan.
Meng in een kommetje het limoensap met de suiker, XO-saus, knoflook en de resterende sojasaus en sesamolie.
Verdeel de noedels over kommen en schep de zalm en paksoi erop. Sprenkel de limoendressing erover en strooi de rest van de bosuitjes, de peper en gember erover. Serveer met limoenpartjes om erover uit te knijpen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* XO-saus is een pikante, Chinese saus op basis van gedroogde zeevruchten, te koop in de oosterse supermarkt.Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Petrina Tinslay. Styling: Vivien Walsh. Bewerking: Dosia Brewer