aantal 4 |
bijgerecht, lunchgerecht, salade |
kerst |
|
Gepelde kool, we zijn er gek op! In salades past gepekelde kool ook erg goed; het geeft bite én een hartige smaak.
voorbereiding1 hourhour
kooktijd10 minutesminutes
Intrekken1 hourhour
totale tijd2 hourshours10 minutesminutes
ingrediënten
300grode koolin repen gesneden
3gzout
1tlvenkelzaadgekneusd in de vijzel
1tlpoedersuiker
4elappelazijn
2elkoolzaadolie
100grijstzwarte, riso nere Venere*
500mlgroentebouillon
2avocado’srijp
50gbabyspinazie
5gdragon
150groquefort
1bakjebasilicumkers*of neem klein basilicumblad
instructies
Voorbereiden: kan 1 dag van tevoren
Kneed de kool en het zout stevig in een ruime kom. Laat ± 1 uur staan, spoel af onder de kraan en druk er dan met een vergiet zoveel mogelijk vocht uit. Meng de kool met het venkelzaad, poedersuiker, azijn en koolzaadolie. Dek af en bewaar koel. Kook de zwarte rijst in ± 45 min. gaar in de bouillon. Voeg eventueel wat water toe als de rijst droog kookt. Laat afkoelen en bewaar koel tot gebruik.
Bereiden: 1 uur van tevoren
Laat de kool en rijst een uur van te voren op kamertemperatuur komen. Snijd de avocado’s doormidden, gooi de pit weg en lepel het vruchtvlees eruit en snijd in repen.
Meng de rijst met de gepekelde kool en schep de spinazie en de dragonblaadjes erdoor. Verdeel de avocado en roquefort over de salade. Garneer met basilicumkers en serveer met de citroen-dragondressing.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
*zwarte rijst koop je bij de ruim gesorteerde supermarkten, delicatessenwinkels en online. Kleine basilicumblad bestel je bij de groenteboer.Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Jet krings. Bereiding: Eke Mariën. Productie: Dosia Brewer