Grote stukken vis bereiden lastig? Welnee! Het is makkelijker dan eenpersoonsporties en het fornuis of de oven doen al het gaarwerk voor je. Dit zorgt voor fantastisch veel smaak. Proef maar eens deze Marokkaanse zalm met geroosterde paprika.
kooktijd20 minutesminutes
Marineren/ oven45 minutesminutes
totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
ingrediënten
1biolimoen
1teentjeknoflook
2-4tlras el hanout*
6elolijfolie extra vierge
2tlvloeibare honing
600gzalmfilet aan één stuk
3paprika’sgekleurd
500mlwater
300gcouscous
flinke scheutolijfolie
1 flinke boskoriander50 g, fijngesneden
3elpistachenotenongezout, gepeld
2bosuitjesin dunne ringen
instructies
Boen de limoen schoon en rasp de schil boven een kom. Halveer de limoen en knijp er 1 tl sap uit. Snijd de helften nogmaals door. Pers ook de knoflook boven de kom uit. Meng de ras el hanout, 1 el olijfolie en honing erdoor.
Leg de zalmfilet op de bakplaat en bestrijk met het knoflookmengsel. Leg de paprika’s eromheen en leg ook de stukken limoen rond de zalmfilet op de plaat. Besprenkel de groente met 2 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg de zalmfilet zo minstens 30 min. afgedekt koel weg.
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de zalm met groente in de voorverwarmde oven in 15 min. rosé of naar wens gaar.
Breng het water aan de kook en schenk in een kom op de couscous. Laat 5 min. wellen. Voeg een flinke scheut olijfolie toe wrijf daarna los met je vingers.
Neem de zalm uit de oven en laat 5 min. afgedekt onder aluminiumfolie rusten. Roer intussen de couscous met een vork los. Meng de rest van de olijfolie, koriander, pistache en bosui erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel met twee vorken de Marokkaanse zalm in grove stukken en serveer met de couscous en de geroosterde paprika.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Ras el hanout is een Marokkaans kruidenspecerijenmengsel dat wel uit 25 ingrediënten kan bestaan. Er is veel verschil in smaak.Meer verrukkelijke visgerechten vind je in delicious. hét visboek. Bestel het voor jezelf in onze webshop of geef het cadeau aan een echte visliefhebber!Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten