aantal 4 |
bijgerecht, voorgerecht |
doordeweeks, kerst, pasen, weekend |
frans |
Deze heerlijke rillettes van witvis is perfect voor een hapje om te delen of als voorgerecht! Serveer de rillettes met lekkere krokante crackers.
voorbereiding40 minutesminutes
kooktijd10 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
100mlwitte wijn
2blaadjeslaurier
1ui
1flinke mootwitvis zoals griet, heilbot of zeebaars a +/1 350 g
6-8Hollandse krabbenpoten
150mlzure room
2tlpimenton
1teentjeknoflookgeraspt
2tlzoet paprikapoeder
1/2bosje peterselieblaadjes geplukt
1ansjovis
100mlolijfolie
1-2elcitroensap
50gzeekraal + extra voor erover
evt delicious. gerookt zout voor erover
krokante crackersvoor erbij
instructies
Voorbereiden:
Kan de ochtend van tevoren. Breng 1 l water met wat zout, witte wijn, laurier en ui aan de kook. Draai het vuur laat, doe de vis en krabbenpoten erin en pocheer 10 min. Haal de vis en krabbenpoten eruit, de bouillon gebruik je niet meer. Verdeel de vis in kleine vlokken. Kraak de krabbenpoten (Gaat goed met een notenkraker) en haal het vlees eruit. Doe het vis- en krabvlees in een kom en trek verder uit elkaar met 2 vorken.
Roer de zure room los met de pimenton, knoflook en het zoete paprikapoeder.
Pureer het peterselieblad met de ansjovis en olijfolie tot een gladde olie. Roer het zure-roommengsel en de ansjovispeterselieolie door de vis en breng op smaak met 1-2 el citroensap, peper en zout.
Hak de zeekraal grof en roer door de mousse. Zet afgedekt koel weg tot gebruik.
Bereiden:
Begin 10 min. van te voren. Schep de rilettes op een groot bord, bestrooi met nog wat zeekraal en evt gerookt zout. geef er krokante crackers bij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Bij sommige viszaken kun je krabvlees uit de koeling of diepvries kopen. Dit is al gekookt en heeft dus niet de wijn-lauriersmaakRecepten en bereiding: Merijn Tol. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Maaike Koorman. Bewerking: Trudelies Schouten