Deze Italiaanse venkel-radicchiosalade met parmezaanchips is heerlijk om in de tuin te eten en nog gezond ook. Van deze salade kun je gerust nog een tweede portie opscheppen.
kooktijd15 minutesminutes
Oven15 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
50gparmezaanse kaasgeraspt
1ellijnzaadnatuurwinkel
1venkel*in flinterdunne plakjes
1struikjeradicchioin dunne reepjes
ter garnering:micropeterselie
ook nodig:mandoline
vinaigrettte
8ansjovisfilets* op olie, uitgelekt en fijngesneden
3elkrentenfijngesneden
60mlrodewijnazijn
80mlolijfolieextra vergine
instructies
Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een bakplaat in en bekleed met bakpapier. Meng in een kom de parmezaanse kaas met het lijnzaad en strijk glad en gelijkmatig uit op het bakpapier. Bak in 3-5 min. krokant. Niet te donker, want dan wordt de parmezaan bitter. Neem uit de oven, laat afkoelen en breek in grove stukken.
Klop in een kom alle ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar.
Verdeel de venkel en radicchio over borden en besprenkel met vinaigrette. Bestrooi met de cress en leg de parmezaanchips erop.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Flinterdunne plakjes schaaf je makkelijk op een mandoline, te koop bij kookwinkels. Kies liefst een goede kwaliteit ansjovis. Evt. kun je de ansjovisfilets even in lauwe melk weken, dan worden ze wat minder zout. Dep ze goed droog. Recept: Samantha Coutts. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Voedingsdeskundige: Karen Kingham. Bewerking: Trudelies Schouten