aantal 10 |
hapje |
doordeweeks |
midden-oosters |
Old school aardappel- en groentekoekjes worden helemaal new school na een upgrade. Lekker bij brunch, lunch of ’s avonds. Probeer deze zoete-aardappelkoekjes met komijn en chili eens: het ideale hapje of perfecte voedzame lunch.
kooktijd40 minutesminutes
Oven1 hourhour
totale tijd1 hourhour40 minutesminutes
ingrediënten
1bolknoflook
6elolijfolie
500gzoete aardappelsgeschild en geraspt
1tlkomijngemalen
1tlkorianderzaadgemalen
1tlchilivlokken
100gamandelengemalen
2eieren
140gtahini
1citroensap + citroenpartjes voor erbij
200gchorizoworstzonder vel, verbrokkeld tot grof kruim
voor garnering:geroosterd amandelschaafsel,amarantblaadjes* en radijscress
instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC. Zet het bolletje knoflook op een vel aluminiumfolie en besprenkel met 1 el olie. Omwikkel de knoflook met folie en rooster hem 1 uur tot hij heel zacht is. Laat afkoelen en druk de knoflook uit de vliesjes boven een kleine kom. Meng in een kom de geraspte aardappel met de specerijen, gemalen amandelen, eieren en wat zout en peper. Vorm van het aardappelmengsel ± 10 balletjes.
Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Leg er een paar aardappelkoekjes in, plet ze licht met een spatel tot ze ± 10 cm Ø zijn. Bak ze in 3 min. per kant goudbruin – keer ze voorzichtig – en laat uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm terwijl je de de rest van de koekjes bakt. Voeg daarbij steeds een beetje olie toe aan de pan.
Mix intussen in een keukenmachine de knoflookpulp met de tahini, het citroensap en 4 el ijskoud water tot een dikke, glanzende dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de chorizo 5 min. om in een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur tot hij knapperig is.
Serveer de aardappelkoekjes bestrooid met de chorizo, het amandelschaafsel, de amarantblaadjes en radijscress. Geef de knoflookdressing en de citroenpartjes erbij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Amarantblaadjes zijn lastig te krijgen, gebruik evt. blad van rode melde, rode basilicum of bietenblad. Recept: Phoebe Wood. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Rood Volkers